Bilgisayar Mühendisliği, bilgisayar ve bilgisayar tabanlı sistemleri kullanarak toplumun veya bireylerin günlük hayatta ve endüstride karşılaştığı sorunların analizlerinin yapılması, uygun tasarımlarının geliştirilmesi ve üretilmesi ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Bilgisayar Mühendisliği alanı programlama, algoritma tasarımı, donanım ve yazılım konularını bir bütün olarak ele alır. Bu alanda eğitim alan öğrencilere mühendislik yaklaşımlarını kullanarak çağın gereksinimlerine cevap verebilecek karmaşık problemlere çözüm bulma, çok boyutlu düşünme gücü ve yeni teknolojiler geliştirme, çevre ve mesleki etik değerlere duyarlı etkin çözümler üretebilme yeteneği kazandırır.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yükseköğretim Yürütme Kurulu 19.02.2020 tarihli toplantısı ile 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kurulmuştur. Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Yazılımı ve Yapay Zeka Anabilim Dalları olmak üzere üç Anabilim Dalı bulunmaktadır. Eğitim dili Türkçe olup ilk öğrenciler 2021–2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında eğitim öğretim almaya başlamışlardır. Bölümün eğitim-öğretim programı, yükseköğretim kurumlarının uygulamalı bilim, mühendislik, teknoloji ve bilişim alanlarındaki programları ile uyumludur.
Bilgisayar Mühendisliği mezunları Tıp ve Sağlık sistemi, E-devlet uygulamaları, Finans ve Bankacılık, Savunma sanayi, Üniversiteler ve araştırma merkezleri, Bilgisayar destekli üretim sistemleri, Siber güvenlik alanı ve özel yazılım şirketleri gibi her alanda istihdam edilmektedir. Bu kapsamda bölümün amacı, mesleki bilgi ve becerilerin yanında analitik düşünme, problem çözme, araştırma yapma, endüstri ve özellikle sağlık uygulamaları için yeterli altyapıya sahip, yenilikçi, disiplinler arası iş birliği ve ekip çalışması yapabilen, girişimci, etik ve insani değerlere saygılı mühendisler yetiştirmektir.
Misyon
Bilgi, beceri ve yetkinlikleri, evrensel ve güncel ihtiyaçlara cevap verecek seviyede desteklenerek bireysel refahın artırılması yoluyla toplumsal değerin büyütülmesidir. Bilimsel araştırmalar, sanayi ve özellikle sağlık uygulamaları için yeterli altyapıya sahip, meslek alanında gerekli bilgi ve becerilerin yanında eleştirel düşünme, problem çözme ve araştırma becerilerine sahip, yeniliklere açık, bilim ve teknolojiyi kullanabilen, disiplinler arası iş birliği ve ekip çalışması yapabilen, girişimci, etik ve insani değerlere saygılı, iş sağlığı ve güvenliği konusunda duyarlı bilgisayar mühendisleri yetiştirmektir.
Vizyon
Evrensel bilim ilkeleri ışığında, bilime ve ülkemizin teknolojik alanda geliştirilmesine katkı sağlayan, mühendislik eğitimi ve uygulama alanlarında özellikle sağlık ve diğer disiplinler arası iş birliğine önem veren, ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan, insani değerlere sahip ve bilimsel olarak nitelikli profesyoneller yetiştiren bir bölüm olmaktır.
Temel Değerlerimiz
Öğrenci Odaklılık
Bilim ve Bilgi Odaklılık
Yenilikçilik ve Girişimcilik
Mükemmeliyetçilik
Duyarlılık
Çözüm Odaklılık
Etik İlkelere Bağlılık
Yaşam Boyu Öğrenme Bilinci